12 tapaa vähentää ruokahävikkiä ja jätettä

12 tapaa vähentää ruokahävikkiä ja jätettä

Sodexo järjestää 17.– 21.10.2016 toimipaikoissaan ympäri maailman viisi päivää kestävän kampanjan, joka tähtää jätemäärän vähentämiseen ja luonnonvarojen säästämiseen. Tapa toimia ja ammattimainen jätteiden käsittely parantavat elämän laatua. Sodexon vinkeillä voit osallistua ympäristötalkoisiin helposti myös kotona ja ravintolassa.

Ennen kauppaan menoa

1.    Tarkista, mitä kaapeista löytyy.

2.    Suunnittele mitä syöt ja tee ostoslista.

3.    Älä mene nälkäisenä ruokaostoksille.

Kun laitat ruokaa

4.    Käytä vanhimmat ruoka-aineet aina ensin.

5.    Käytä mittoja vähentääksesi tähteitä.

6.    Käytä tähteet hyväksi uudelleen.

Ravintolassa

7.    Tilaa ruokahalusi mukaisesti. Muista, että voit aina tilata lisää.

8.    Kysy, voitko ottaa ylijäävän ruoan mukaan.

9.    Ymmärräthän, että tarjoiluajan loppupuolella valikoima saattaa olla suppeampi.

10. Ota vain yksi lautasliina kerralla.

Kotona

11.  Pidä jääkaappi puhtaana.

12.  Kirjoita avattuun ruokapakettiin tai ruoan säilyttämiseen tarkoitettuun astiaan päivämäärä.

Mikä on WasteLESS-viikko?

Sodexo aloitti kampanjan vuonna 2012 viettämällä WasteLESS-päivää. Päivä laajeni viikon pituiseksi teemaksi vuonna 2013.

WasteLESS Week -kampanjalla Sodexo kannustaa niin kuluttajia, asiakkaita kuin yrityksen työntekijöitäkin tarkkailemaan ruokahävikkiä ja säästämään vettä, energiaa ja paperia. Suomessa Sodexon henkilöstö käy asiakasyritystensä kanssa viikon aikana tehostetusti läpi muun muassa jätteiden lajittelua, jätemääriä ja jäteastioiden riittävyyttä.

Sodexon asiakkaita muistutetaan esimerkiksi siitä, että ruokaa tulee ottaa vain sen verran, jonka jaksaa syödä. Jätteettömän viikon aikana Sodexo kertoo myös, miten tapa toimia ja ammattimainen jätteiden käsittely parantavat elämänlaatua.