Aasia-teema hivelee aisteja 3.-5.2.2015

Aasia-teema hivelee aisteja 3.-5.2.2015

Sodexo tuo helmikuun pakkasten keskelle Aasian lämpöä ja vieraanvaraisuutta. Aasia-teeman aikana herkutellaan autenttisilla aasialaisilla mauilla, joille on ominaista puhtaus, raikkaus ja vahvat maut.

Aasia-ruokateema on saanut innoituksesta Koreasta, Vietnamista ja Japanista, joissa kussakin käytetään eri mausteita ja ruoanlaiton tekniikoita. Perinteistä aasialaista ruokakulttuuria edustava vietnamilainen ruoka tulee kolmelta eri alueelta, joista yhdessä on myös vahvasti kiinalaisia vaikutteita. Vietnamilaisella aterialla tarjotaan usein nuudeleita. Korianteri ja chili ovat tärkeitä mausteita.

- Japanilainen keittiö hurmaa yksinkertaisuudellaan ja ensiluokkaisilla raaka-aineillaan. Sushista tunnetut japanilaiset valmistavat usein herkkuja myös grillaamalla, höyryttämällä ja keittämällä aina terveellisyyden huomioiden. Korealaiset ovat ottaneet vaikutteita Japanista, mutta luoden ruokaansa voimakkaamman maun. Tyypillisesti lihaa, kalaa tai tofua sisältävä korealainen ruoka syödään riisin kanssa ja pikkelöidyt aterian osat tuovat yksilöllisyyttä makunautintoon, keittiömestari Torsti Uotila Sodexon palveluiden kehityksen tiimistä kertoo.

Aasia-teeman aikana ruokalistalla on esimerkiksi teriyaki-glaseerattua lohta, karamellisoitua broileria, kimchiä, nuudelisalaattia ja kalakakkuja. Erilaiset näyttävät, pienet ruoka-annokset luovat yhdessä vastustamattoman makuyhdistelmän, jotka hivelevät kaikkia aisteja. Eksoottisen elämyksen voi kruunata nauttimalla jälkiruuaksi esimerkiksi vihreäteehyytelöä, hedelmiä tai banaaneja kookosmaidossa.

Mausteisen ruuan seurana toimii erinomaisesti vihreä tee. Kun ruokailuvälineiksi valitsee vielä syömäpuikot, pääsee takuulla aitoon aasialaiseen tunnelmaan.

Aasia-viikon aikana Sodexon ravintoloissa on myytävänä kotiin viemisiksi FineFoodsin aasialaisia tuotteita kuten yakinikukastiketta ja pho keitto -aineksia. Niiden avulla makumatkaa voi jatkaa myös kotikeittiössään.

Tervetuloa makumatkalle mausteiseen Aasiaan!

Lähiravintolasi vaihtoehdot löydät ravintolan nettisivuilta. Hae lähin ravintola ravintolahausta.