Lähde makumatkalle Sodexon kanssa maailman ympäri 11.-13.10.2016

Lähde makumatkalle Sodexon kanssa maailman ympäri 11.-13.10.2016

Maailman rikkaat ja herkulliset ruokakulttuurit saapuvat Sodexon ravintoloihin

Maailma on täynnä mitä erilaisimpia ruokakulttuureja. Aasialainen keittiö tunnetaan voimakkaista mauistaan ja monipuolisesta kasvisten käytöstään. Afrikkalaisesta ruoasta puhuttaessa pääosaan nousee yleensä liharuoat, grillaaminen ja sormin syönti. Yhdysvaltalainen keittiö on puolestaan tunnettu etenkin pikaruoastaan ja grilliherkuistaan.

Sodexo on rakentanut tämän syksyn teemansa maailman makujen ympärille. Aasialle, Pohjois-Amerikalle ja Afrikalle on kullekin varattu oma päivänsä. Tiistaina 11.10. matkustetaan kulinaristiselle matkalle Aasiaan, keskiviikkona 12.10. koetaan Afrikan keittiön parhaat puolet, ja torstaina 13.10. maistellaan perinteisiä amerikkalaisia makuja.

Löydätkö oman suosikkimakusi maailmalta?

Anna Jokinen Sodexon tuotekehityksestä kertoo, että aasialaisen keittiön päivänä tarjoillaan raikkaita makuja sekä hyppysellinen eksotiikkaa. Ruoan makujen tasapaino muodostuu makean, happaman, suolaisen, tulisen ja kirpeän makujen yhteydestä.

Afrikkalaisen ruokakulttuurin päivänä herkutellaan mausteisesti. Bataatin, aprikoosin ja maissin tukemat annokset tarjoavat myös makeita makuyhdistelmiä syyspäivään.

Amerikka edustaa ruokakulttuurien sulatusuunia, ja Sodexon ravintoloissa tarjottavat annokset ovat perua eri kulttuurien amerikkalaistuneista traditioista. Täyteläiset ja runsaat maut sopivat mainiosti herkutteluun.

- Oma suosikkini World food -teeman ateriavaihtoehdoista on aasialainen rapeaksi paistettu tandoori-maustettu turska, jonka lisukkeina tarjotaan raitaa sekä salaattia. Kala on todella rapea, ja myös sopivan mausteinen. Viileä ja raikas raita-kastike tasapainottaa makuja mukavasti. Jälkiruoista suosikkini on amerikkalaistyylinen uuniomena kermavaahdon ja keksimurun kanssa, Jokinen tuumaa.

Teema näkyy ravintoloiden ruokalistojen lisäksi somistuksessa.

Teemat piristävät arkea

World Food Week on osa Sodexon ajankohtaisia teemakokonaisuuksia. Ne tuovat virkistystä niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin, ja sitä kautta parantavat elämänlaatua.

- Keräämme teemaideoita ja toiveita monista eri lähteistä. Saamme niitä suoraan asiakkailta ja teemapalautekyselyjen kautta. Myös henkilökuntamme osallistuu ideointiin. Välillä teemat liittyvät johonkin ajankohtaiseen tapahtumaan, kuten vaikkapa olympialaisiin, Jokinen sanoo.

World Food Week toteutetaan Suomen Sodexon lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa. Sitä on työstetty yhteistyössä Santa Marian kanssa.