Maailmalla suosion saavuttanut puurobaari aukeaa Sodexoon

Maailmalla suosion saavuttanut puurobaari aukeaa Sodexoon

Perinteinen suomalainen aamuruoka, puuro, on nyt trendikästä muuallakin. Tuo kuuma aamuherkku on noussut suosioon Suomen lisäksi Tanskassa, Isossa-Britanniassa, USA:ssa ja Aasiassa. Sodexo avaakin ravintoloihinsa yhdessä Helsingin Myllyn kanssa höyryävän puurobaarin sekä myslibaarin, joissa pääsee helmikuussa nauttimaan terveellistä aamupalaa.
 
Lämmin ja pehmeä kaurapuuro luo vatsaan hyvän tunteen ja pitää nälän loitolla. Yksi puuron hyvä ominaisuus on myös se, että sen voi nauttia makeana tai suolaisena. Proteiinilähteen ja marjojen tai hedelmien kanssa se on terveellinen ja vähäkalorinen. Kaurapuuro on gluteenitonta ja yksinkertaisesti terveellistä.
 
– Kauran käyttöä puoltaa moni ravitsemuksellinen seikka. Se tuottaa kylläisyyden vähillä kaloreilla, muttei riitä yksinään monipuoliseksi ateriaksi. Siksi se olisi hyvä yhdistää esimerkiksi luonnonjogurttiin ja mustikoihin, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg kertoi Myllärin Vireä -tuotteiden lanseeraustilaisuudessa Helsingissä tammikuussa.
 
Aamupuuro pidentää ikää
 
Harvardin yliopiston vastikään tehty tutkimus puhuu kaurapuuron ja muiden kokojyvätuotteiden puolesta. Kokojyvätuotteiden käytön pitkäaikaisvaikutuksia seuraavassa tutkimuksessa kävi ilmi, että ne pienentävät riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin.
 
Kaurahiutaleet ja täysjyvätuotteet muuntautuvat moneksi: proteiinipatukat ja smoothietkin sisältävät usein kauraa. Puuro on vahvistanut asemaansa välipalana, koska sitä voi valmistaa nopeasti pussiannoksista. Aamuherkun voi myös valmistaa tuorepuurona, mikäli lämmin ruoka ei vielä maistu. 
 
Aamiainen ei ole enää päivän tärkein ateria, vaan välttämätön päivän ateriarytmin osa.
 
– Aamupalan tulisi olla jykevä sisältäen myös proteiinia ja hedelmää tai marjoja. Lounaasta ja päivällisestä kolmasosan tulisi olla kasviksia. Iltapala voi olla samanlainen kuin aamu- tai välipala.
 
Tervetuloa terveelliselle aamupuurolle!