Sodexon kahvia koristaa sammakkomerkki

Sodexon kahvia koristaa sammakkomerkki

Sodexon kahvi on saanut Rainforest Alliance-sertifikaatin eli sammakkomerkin. Se viestii siitä, että kahvi on tuotettu ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Sodexo-kahvin paahtaa Löfbergs, yksi Pohjoismaiden suurimmista kahvipaahtimoista.

Löfbergs on aina panostanut kahvintuotannossaan ympäristöajatteluun. Yritys haluaa taata myös sen, että kahvin viljelijät saavat oikeudenmukaisen toimeentulon työstään.

Sammakkomerkki jatkaa kahvipaahtimon linjaa eettisesti ja intohimoisesti tuotetun kahvin tarjonnassa.

– Olemme tosissamme, kun haluamme kantaa pitkäjänteisesti vastuuta ympäristöstä ja ihmisistä. Tiedämme, että esimerkiksi asiakkaamme Sodexo ja tietoiset kuluttajat arvostavat vastuuntuntoisesti tuotettua kahvia, Löfbergsin kestävän kehityksen johtaja Eva Eriksson sanoo.

Tietoisen kuluttajan kahvia

Kansalaisjärjestö Rainforest Alliance perustettiin vuonna 1986 suojelemaan sademetsiä. Metsien nopea häviäminen huolestutti luonnonsuojelijoita. SmartWood- metsäsertifiointiohjelman avulla järjestö kannusti yrityksiä vastuulliseen metsänhoitoon. Nyt järjestö on sertifioinut jo kolme prosenttia maailman metsäalasta.

Rainforest Alliance valvoo, että kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan.

– Rainforest Alliance on keskittynyt luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseen sekä kestävien viljelymenetelmien käytön edistämiseen. Lisäksi se takaa viljelijöille oikeudenmukaisen elinkeinon, Eva sanoo.

Vastuullista yhteistyötä

Löfbergs on perheyritys ja yksi Pohjoismaiden suurimmista kahvipaahtimoista. Yrityksen perustivat perheen veljekset, Anders, John ja Josef vuonna 1906. Alusta lähtien yrityksen arvot ovat olleet oikeudenmukaisuus ja kestävä kehitys. Yritys ostaa kaiken kahvinsa suoraan tuottajamaista. Löfbergsin edustajat tutustuvat paikan päällä kahvin viljelijöihin ja kehitysprojekteihin sekä valvovat sertifikaattivaatimusten toteutumista. Yritys tukee viljelijöitä, jotta kahvin tuotannossa voidaan ottaa huomioon ilmastonmuutos, ympäristöasiat, asuinolosuhteet sekä paikallinen yhteisö.