Terveyttä ruoasta

Terveyttä ruoasta

Lautasmallista ja ruokakolmiosta muistutetaan Sodexon ravintoloissa tammikuussa.

– Asiakkaat toivovat meiltä terveellistä ja herkullista ruokaa. Juhlakauden jälkeen monen katse kääntyy kevyempiin vaihtoehtoihin, kertoo Sodexon konseptipäällikkö Kirsi Asposalo.

Usein arjessa toistuvilla valinnoilla on suuri vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin.
– Säännöllinen syöminen pitää nälän loitolla ja annoskoot kohtuullisina. Lautaselle valitaan runsaasti salaattia ja lusikallinen salaatinkastiketta, pääruokaa ja lisäkettä. Annokseen voi lisätä leipää ja levitettä sekä juomaksi vettä tai lasillisen maitoa.

Laadukas lounas on helppo tapa huolehtia terveydestään. Sodexon ravintoloissa on tarjolla raikkaita salaatteja, täysjyväviljasta leivottuja leipiä ja hyviä rasvoja sisältäviä levitteitä. Monesta salaattipöydästä löytyy myös siemeniä ja pähkinöitä.
– Lautasmallista ja ruokakolmiosta kertovat julisteet ovat esillä Sodexon ravintoloissa tammikuussa. Molemmat perustuvat valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksiin.

Terveellisiä ruokavalintoja

  • Nauti runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä palkokasveja (papuja, herneitä ja linssejä).
  • Rasvojen ja hiilihydraattien määrää tärkeämpää on niiden laatu. Valitse riittävästi pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa sekä runsaskuituisia täysjyväviljatuotteita.
  • Suosi kalaa ja mereneläviä. Valitse kalasi vastuullisesti.
  • Nauti pähkinöitä tai siemeniä pari ruokalusikallista päivässä.
  • Nauti harvemmin runsaasti suolaa ja lisättyä sokeria sisältäviä ruokia tai juomia.
  • Rajoita punaisen lihan ja lihavalmisteiden sekä alkoholin käyttöä.
  • Syö säännöllisesti. Se pitää nälän loitolla ja ruoka-annostesi koot kohtuullisina.

Lähde: Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2014

Sodexo on sitoutunut 

  • Kehittämään terveys- ja hyvinvointipalveluita
  • Tarjoamaan monimuolisia ja tasapuolisia ateriavaihtoehtoja jokaiselle päivälle
  • Tarjoamaan vähäsuolaisia ja –rasvaisia vaihtoehtoja sekä vähentämään sokerin käyttöä

Ravitsemus, hyvinvointi ja terveys ovat osa Sodexon kansainvälistä Better Tomorrow Plan –yhteiskuntavastuuohjelmaa. Tammikuun kampanja on yksi tapa, jolla toteutamme ohjelmaa Suomessa.

Kuva: ravitsemusneuvottelukunta.fi