Vastuullista kalaa Sodexon ravintoloissa 20. - 22.5.2014

Vastuullista kalaa Sodexon ravintoloissa 20. - 22.5.2014

Kevään teemana esittelemme erilaisia ruokia vastuullisesta kalasta

Yli puolta maailman kalakannoista kalastetaan suurimmalla mahdollisella paineella. Kalakannoista kolmannes on joko ylikalastettuja, romahtaneita tai elpymässä romahduksesta. Väestönkasvu lisää painetta kalastaa yhä enemmän ja lisäksi noin kolmannes kaikesta saaliista päätyy ei-toivottuna takaisin mereen kuolleena. Sodexolla tiedät aina nauttivasi meren antimista, jotka eivät ole ylikalastettuja tai uhanalaisia.

Toukokuun 20.–22.5. Sodexon ravintoloissa tarjoillaan erilaisia vastuullisesta kalasta valmistettuja herkkuja.

Lähiravintolasi ruokavaihtoehdot löydät ravintolan nettisivuilta tai ravintolahakumme kautta.

Sodexo pyytää nätisti

Olemme sitoutuneet tarjoamaan vain kestävällä tavalla pyydettyjä lajeja. Toimimme maailmanlaajuisesti yhteistyössä WWF:n kanssa. Vakaumuksemme suojella maailman kalakantoja on osa globaalia ja toistuvasti palkittua yhteiskuntavastuuohjelmaamme, The Better Tomorrow Plania.


Kuinka voimme estää kalojen sukupuuton?

  • Halutuimpien lajien, kuten tonnikalan, kalastus vähenisi, mikäli söisimme kalaa monipuolisemmin.
  • Kolmannes kalasaaliista käytetään rehun valmistamiseen, pienempien lajien suosiminen ihmisen ravintona olisikin järkevämpää.
  • Suosi paikallisia, elinvoimaisia ja kestävästi pyydettyjä lajeja sekä sertifioituja tuotteita.

Mitä kalaa sitten oikein saa syödä?

Olemme poistaneet WWF:n punaisella listalla olevat kalat valikoimastamme. Käytämme WWF:n listan vihreän ja keltaisen listan kalalajeja sekä sertifioituja kalatuotteita. Voit tutustua lajien elinvoimaisuuden mukaan laadittuun Kalaoppaaseen tästä. Tai lataa WWF:n Kalaopas suoraan tästä.

 

Tervetuloa tutustumaan vastuullisesta kalasta valmistettuihin terveellisiin ruokiimme!