WasteLess Week vierähtää käyntiin

WasteLess Week vierähtää käyntiin

Sodexo pienentää hiilijanajälkeään lautasliina kerrallaan. Sodexo leikkaa konsernitasolla hiilidioksidipäästöistä kolmanneksen vuoteen 2020 mennessä.

WasteLess Week eli jätteetön viikko saapuu Suomen Sodexon toimipaikoille ja ravintoloihin jälleen 7. – 11. syyskuuta 2015. WasteLess Week on Sodexon kansainvälinen kampanja jätteen ja ympäristörasituksen määrän pienentämisen puolesta. Sitä vietetään aina lokakuussa kaikissa 80 maassa, joissa Sodexo toimii. Suomessa WasteLess Week pidetään tänä vuonna samanaikaisesti Kuluttajaliiton järjestämän valtakunnallisen Hävikkiviikon kanssa.

- WasteLess Week on osa työtä, jota Sodexo tekee ympäristön suojelemiseksi ympäri maailman. Sodexo on tehnyt yhteistyötä Maailman luonnonsäätiön (WWF) kanssa, jotta on voitu luotettavasti arvioida konsernin hiilidioksidipäästöjen määrää. Sodexo aikoo vähentää päästöjä reilulla kolmanneksella, eli 34 prosentilla vuoteen 2020 mennessä, sanoo Sodexon Nordic Director, QHSE and Risk Management, Pirjo Nykänen.

Konsernin tavoite aiotaan saavuttaa vähentämällä ruokajätettä, hyödyntämällä energiatehokkuuteen liittyviä innovaatioita ja ottamalla vähän hiiltä sisältäviä, uusiutuvia energianlähteitä mukaan yrityksen energianhallinnan tarjouksiin.

Ota vain yksi lautasliina

WasteLess Week -viikon aikana Sodexon asiakkaita muistutetaan pienistä tärkeistä asioista, kuten siitä, että lautasliinoja tulisi ottaa vain yksi ruokailijaa kohden ja ruokaa vain sen verran, jonka jaksaa syödä.

Sodexon MSD:n toimipaikan ravintolapäällikkö Aila Loukonen kertoo, että lautasliinojen kulutus toimipaikassa saatiin puolittumaan viime vuoden Ota vain yksi lautasliina -kampanjalla.

- Jätimme kampanjamateriaalit esille loppuvuodeksi ja huomasimme heti, että lautasliinojen kulutus puolittui. Ravintolassamme vierailee päivittäin noin 60 asiakasta, joten vuositasolla säästyy näin suuri määrä paperijätettä.

MSD:llä on myös pyydetty asiakkaita laittamaan lautasliinat biojätteeseen. Loukonen mielestä on tärkeää, että asiakkaita välillä muistutetaan, miten ympäristöä voi suojella pienillä arjen teoilla.

Jätteetön viikko lisää tietoa

WasteLess Week lisää tietoa siitä, miten Sodexon tapa toimia ja ammattimainen jätteiden käsittely parantavat elämän laatua. Lajittelu ja hyötykäyttö on viety Sodexolla niin pitkälle kuin mahdollista. Muun muassa palvelutuotanto suunnitellaan Sodexolla niin, että jätteen syntymistä ehkäistään.

- Jätteettömän viikon tarkoitus on lisätä tietoisuutta siitä, kuinka Sodexon tapa toimia ja ammattimainen jätteiden käsittely parantavat elämän laatua. Meillä kaikilla on vastuumme ympäristön kuormituksen pienentämisessä, kertoo palvelupäällikkö Saini Sänkiniemi Atomitie 5:n ja Niittykatu 8:n ravintoloista.

Syntyvästä jätteestä voidaan nykyteknologialla käyttää uudelleen vähintään 70 prosenttia. Pienetkin teot ratkaisevat ja esimerkiksi lajittelemalla jätejakeet oikein edesautetaan materiaalien uusiokäyttöä. Sodexo ponnistelee merkittävästi erityisesti biojätteen vähentämiseksi.