Kysy kouluruoasta

Kysy kouluruoasta

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

Lähetä meille kysymyksesi

Sodexo Tiilimäki 16.4.16

Kasvispaellaan oli eksynyt jokin ärhäkkä mauste. Maistaako kukaan ruokia niitä tehdessä?
Mahavaiva

Kiitos kysymyksestäsi. Pahoittelemme, kun tarjoamamme Kasvispaellan maku ei vastannut odotuksiasi! Kasvispaella on maustettu currylla ja kurkumalla sekä lisäksi ohjeessa on jalopenoa, joka on melko tulinen maultaan. Toki ruoat maistetaan aina ennen tarjolle vientiä useamman maistajan toimesta, mutta tässä tapauksessa ruoan maku oli ilmeisesti liian mausteinen. Annathan palautetta myös suoraan ravintolan henkilökunnalle, kiitos!

19.4.2016 klo 22:10
Katso vastaus »

Raaka-aineiden alkuperä?

Hei, kysyisin mistä käyttämänne härän/naudan liha on peräisin ja mitä ruhonosaa käytetään esimerkiksi "Punasipulihärkä" annoksessa. Annos oli tarjolla Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksen ruokalassa 16.2.2015.
SS

Kiitos kysymyksestä!

Punasipulihärän valmistuksessa oli käytetty Pulled Beef kotimaista naudanlihaa. Pitkään kypsennetty ja "revitty" Pulled Beef-liha on valmistettu naudanrinnasta.

17.2.2015 klo 21:35
Katso vastaus »

Kananmunia?

Miksei ruokalistalla koskaan näy kananmunaa? Sehän on äärimmäisen ravinnerikasta, monipuolista ja edullista. Itseasiassa on vaikea keksiä mitään hinta-laatusuhteeltaan parempaa.
Niko

Kiitos kysymyksestäsi!

On totta, että kananmuna on erittäin monipuolinen ja terveellinen raaka-aine. Sodexo tarjoaa kouluruokalistalla keitettyä kananmunaa pinaattikeiton kanssa ja välipalalla karjalanpiirakan kanssa munavoita. Kasvisruokavaihtoehtona ruokalistoiltamme löytyy myös täytettyä munakasrullaa ja espanjalaista munakasta. Ruokalistoissa voi olla koulukohtaisia eroja.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan sopiva kananmunien käyttömäärä on 2-3 kpl viikossa.

8.12.2014 klo 17:53
Katso vastaus »

Juustoista uunimakkaraa perunamuusilla

Hei! Ravintolassanne (Sähkötekniikka, Otaniemi) tarjolla oli maanantaina otsikonmukainen ruoka. Saisinko ruoan ravintoainetiedot ja ainesosalistan?
Pirkka
30.10.2014 klo 23:42
Katso vastaus »