Kysy ruoasta, me vastaamme.

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

Kotimaisuusaste

Mikä on nykyään käyttämänne lihan kotimaisuusaste naudan, sian ja broilerinlihan osalta? Oletteko saaneet parannettua kotimaisuusastetta sitten kuningaskuluttajan ohjelman?
- Seppo

Kiitos kysymyksestäsi! Sodexon toimintaa ohjaa vahvasti yhteiskuntavastuu, kestävä kehitys ja eettiset arvot. Käyttämämme raaka-aineet ovat aina huolellisesti valittuja. Tiedämme käyttämämme raaka-aineiden alkuperän ja tunnemme tavarantoimittajamme ja heidän tuotantolaitoksensa. Sodexon ja sopimustoimittajien yhteistyö perustuu luottamukseen, hyvään laatuun ja jäljitettävyyteen. Sodexon valitsemat toimittajat ovat allekirjoittaneet Sodexon Code of Conduct -toimintaohjeistuksen (eettiset standardit), jossa kerrotaan, mitä odotamme liiketoimintakumppaneiltamme. Tässä Code of Conduct -toimintaohjeistuksessa määritellään Sodexon tavoite harjoittaa liiketoimintaa sellaisten toimittajien, myyjien, alihankkijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka noudattavat liiketoiminnassaan hyviä ja vastuullisia eettisiä, yhteiskunnallisia sekä ympäristön liittyviä käytäntöjä. Lihaa koskevissa ostosopimuksissa vaadimme sitoutumista Sodexon eläinten hyvinvoinnin peruskirjaan. Yrityksenä kannamme vastuuta asiakkaittemme terveydestä, tasapainoisesta ravitsemuksesta ja turvallisuudesta sekä toimimme ympäristön hyväksi. Jotta voimme toimia periaatteidemme mukaisesti, teemme tiivistä yhteistyötä sopimustoimittajiemme kanssa.

Sodexon käyttämistä lihoista (tuoreet, pakasteet, kypsät ja raa'at) kotimaista on yhteensä porsaanlihasta 92 %, naudanlihasta 68 %, broilerinlihasta 57 % ja kalkkunanlihasta 73 %.

3.5.2016 klo 08:26
Katso vastaus »

Miksi ruoka on niin pahaa

Tekemänne ruoka on usein aivan kauhean makuista, voiko tämä johtua jostain tietystä mausteesta? Monet muutkin opiskelijat joiden kanssa olen keskustellut ovat olleet samaa mieltä.
- Ruokapoju
Kiitos kysymyksestäsi. Tehtävämme on valmistaa maistuvaa, turvallista ja houkuttelevaa ruokaa asiakkaillemme jokainen päivä. Suunnittelemme tarjottavat ruoat tekemämme asiakassopimukseemme pohjautuen ja lisäksi huomioimme alueelliset ruokailutottumukset. Pyrimme myös loppumaustamaan ruoan aina ravintolakohtaisten asiakkaiden makumieltymysten mukaisesti.
19.4.2016 klo 22:15
Katso vastaus »

valkosipuli ruuassa

Minulta on kielletty valkosipulin syönti. Joskus ruokalistoihin on lisättykin merkintä siitä, jos tuote sisältää sitä. Mutta joskus merkintää ei ole, esim. tänään toisessa listassa ei ollut merkintää siitä, mutta ravintolassa olevassa listassa oli. Eipä tullut sitten molemmista listoista katsottua, koska kuvittelin, että listat ovat identtiset. Ei olisi kivaa, jos samaa epätarkkuutta olisi esim. gluteiinin kohdalla...
- sensitiivi

Olemme pahoillamme tapahtuneesta! Merkitsemme ruokavaliomerkinnät aina ennakkoon, ja teemme muutoksia tarvittaessa päivätasolla. Esimerkiksi huomasimme käyttämämme maustekastikkeen, jota laitoimme kyseessä olevaan ruokaan (lasagne) sisältävän valkosipulia. Teimme ruoka-aineiden sisältöön muutoksen, joka näkyy myös netissä. Merkintä on valitettavasti puuttunut toiselta ruokalistalta, sillä kyseinen lista oli tulostettu jo aiemmin ja jäänyt epähuomiossa tulostamatta uudelleen.

11.4.2016 klo 11:48
Katso vastaus »

Lounasruoan tiedot

Miksi kaikissa annoksissa ei voisi olla tiedossa esim kalorimääriä? Tottakai ne riippuvat annoksen koosta, mutta jokin arvio olisi mukava (esim 100grammassa?) Ainoastaan Vitality annoksessa on mainittu tiedot. Ruoat ovat kuitenkin usein toistuvia, joten riittäisi että tiedot kirjattaisiin kerran ylös. Nykyään moni ihminen haluaa tarkkailla syömisiään tarkemmin ja tehdä parempia ratkaisuja :)
- -Tietoalisää

Kiitos kysymyksestä koskien lounasruoan ravintosisältötietoja! Olemme parhaillaan käynnistämässä hanketta, jonka yhtenä tavoitteena on saada tuotetiedot selkeästi asiakkaan tavoitettavaksi. Ensimmäisinä pilottikohteina hankkeessa ovat toimineet Tampereen seudun opiskelijaravintolamme. Tavoitteena on saada tuoteselosteet pilottivaiheen jälkeen käyttöön myös muihin kohteisiimme. Tällöin tuoteselosteet ja energiaravintoaineet viedään päivittäin www-sivujemme ruokalistoihin sekä asiakkaan näkyville ruokalistatiedotteisiin.

4.4.2016 klo 22:51
Katso vastaus »

Sivut

Lähetä meille kysymyksesi