Kysy ravitsemuksesta

Mietityttävätkö ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla.

Jos haluat lähettää palautetta ravintoloihimme tai toimintaamme liittyen, klikkaa tästä Anna palautetta -sivulle.

Marjoista

Hei! Onko välipaloissa, aamiaisilla ja jälkiruoissa käytetyt marjat joko suomalaisia tai keitettyjä ulkomaalaisia? Esimerkiksi mansikkarahkassa tai tuorepuuron seassa?
- Uskaltaako?

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi. Valikoimissamme on sekä kotimaisia, että tuontimarjoja. Olemme ohjeistaneet ravintoloidemme henkilökuntaa kuumentamaan kaikki tuontimarjat ennen käyttöä.

Ainoastaan Espanjasta, Portugalista ja Ruotsista tulleet tuoreet marjat voidaan käyttää sellaisenaan ruoanvalmistuksessa. Suomalaiset marjat ovat syötäviä ilman kuumennusta olivatpa ne pakastettuja tai tuoreita.

 

15.9.2017 klo 10:39
Katso vastaus »

Outoa...

Katsoin huomisen (12.5.) ruokalistaa ja hämmästyin, sillä sen mukaan Turun Lemminkäisenkadun AMK:n ruokalassa ei ole lainkaan gluteenitonta ruokavaihtoehtoa! Söin aikaisemmin säännöllisesti Ruiskadun ruokalassa, jossa tällainen ongelma taisi tulla eteen ehkä kerran vuodessa. Lemminkäisenkadulla ei ollut ensimmäinen kerta, vaikken ole katsonut listoja montaa kertaa. Tämä ei kyllä innosta keliaakikkoa syömään siellä, vaikka kirjastoon menenkin samaan taloon...
- Lääkärin määräämä ruokavalio

Hei,

ravintolasta on saatavilla joka päivä pääruoka gluteenittomana ja laktoosittomana. Sen saa pyytämällä henkilökunnalta.
Kaikkia pääruokia ei ole mahdollista valmistaa kaikille gluteenittomana, mutta kysymällä gluteeniton vaihtoehto löytyy päivittäin.

Tervetuloa!

 

Ystävällisin terveisin
Turun AMK Lemminkäisenkadun ravintola

15.5.2017 klo 11:58
Katso vastaus »

ruoan epäterveellisyys

Miksi työmaaruokalassanne kaapelikadulla Tampereella tarjoillaan liian hiilihydraattipitoista, epäterveellistä, eineksiin perustuvaa ruokaa ja miksi siellä salaattipöydässä on niin huono valikoima, ettei pöytäsalaatista saa koottua hyvää? Ruokalistatkin ovat usein sellaisia, ettei todellisuudessa ole terveellistä vaihtoehtoa valittavana. Henkilökunta on ammattitaitoista, voisiko heille antaa laadukkaampia raaka-aineita, niin ei tarvitsisi luopua työmaaruokailusta terveydellisistä syistä.
- Miru

Olemme pahoillamme, että ruokatuotteemme ei vastannut tarpeisiinne. Koko ravintolan henkilökunta osallistuu ruokalistan suunnitteluun ja pyrimme aina huomioimaan ruoan terveellisyyden.

Salaattipöytään kuuluu joka päivä tuoreita kasviksia, juureksia eri muodoissa, vaihdellen proteiinipitoisia papuja ja säilykkeitä. Seuraamme asiakaspalautetta aktiivisesti ja salaattipöytä koostetaan asiakkaiden toiveet huomioiden.

Annossalaatista saa koottua proteiinilisän kanssa maittavan kevyemmän lounaan.

4.5.2017 klo 12:40
Katso vastaus »

Lihan alkuperä

Voisitteko kertoa henkilöstöravintoloissanne käyttämänne lihan (kana, nauta, porsas) alkuperämaan?
- Heli

Kiitos palautteesta.

Sodexon käyttämästä broilerinlihasta noin 95 % on kotimaista alkuperää, ja loput tulevat Virosta, Ranskasta ja Tanskasta. Thaimaalaisesta broilerinlihasta olemme luopuneet. Porsaan ja naudan liha on pääosin kotimaista täydennettynä saksalaisella lihalla.

Toimintaamme ohjaa vahvasti yhteiskuntavastuu, kestävä kehitys ja eettiset arvot. Käyttämämme raaka-aineet ovat aina huolellisesti valittuja. Tiedämme käyttämämme raaka-aineiden alkuperän ja tunnemme tavarantoimittajamme ja heidän tuotantolaitoksensa. Sodexon ja sopimustoimittajien yhteistyö perustuu luottamukseen, hyvään laatuun ja jäljitettävyyteen.

Sodexon valitsemat toimittajat ovat allekirjoittaneet Sodexon Code of Conduct- toimintaohjeistuksen (eettiset standardit), jossa kerrotaan, mitä odotamme liiketoimintakumppaneiltamme. Tässä Code of Conduct- toimintaohjeistuksessa määritellään Sodexon tavoite harjoittaa liiketoimintaa sellaisten toimittajien, myyjien, alihankkijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka noudattavat liiketoiminnassaan hyviä ja vastuullisia eettisiä, yhteiskunnallisia sekä ympäristöön liittyviä käytäntöjä.

Lihaa koskeviin ostosopimuksiin vaadimme sitoutumista Sodexon eläinten hyvinvoinnin peruskirjaan. Yrityksenä kannamme vastuuta asiakkaittemme terveydestä, tasapainoisesta ravitsemuksesta ja turvallisuudesta sekä toimimme ympäristön hyväksi. jotta voimme toimia periaatteidemme mukaisesti, teemme tiivistä yhteistyötä sopimustoimittajiemme kanssa.

 

 

 

 

 

3.4.2017 klo 15:41
Katso vastaus »

Sivut