Kysy ruoasta, me vastaamme.

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

Munan merkitseminen ruokalistaan

Hei Olisiko mahdollista saada ruokalistoihin merkittyä jos kasvisateria sisältää munaa (tai vaihtoehtoisesti jos se sopii vegaaneille). Maidottomuushan jo onkin ja asian merkitseminen helpottaisi kovasti lähes päivittäistä asiointia lounasravintolassanne, kun etukäteen tietäisi sopiiko tarjolla oleva kasvisruoka minulle vai ei. Monesti olen joutunut tyytymään salaattipöytään, kun kasvisruuassa onkin kananmunaa ollut,
- Enna

Kiitos kysymyksestäsi! Kasvisruoan tarkemman sisällön selville saamiseksi pitää valitettavasti edelleen kääntyä ravintolan henkilökunnan puoleen. He osaavat kertoa, mitä ruoka päivittäin sisältää. Pyrimme kehittämään toimintaamme kaikkia asiakkaita parhaiten palvelevaksi ja otamme ehdotuksia huomioon, kuten kananmunaton tai vegaani -merkki voisivat olla.

25.7.2014 klo 18:14
Katso vastaus »

Sokeri

Onko sodexon valmistamissa ruoissa (muissa kuin esim. jälkiruoissa) lisättyä sokeria? Jos mausteseoksissa tai kastikkeissa on lisättyä sokeria, ilmoitetaanko siitä ruokalistoissa?
- Kiinnostunut kanssasyöjä

Kiitos kysymyksestäsi! Kyllä Sodexolla lisätään ruoanvalmistuksessa sokeria joihinkin ruokiin jälkiruokien lisäksi. Sokerilisäykset ruoissa ovat pieniä. Sokeria käytetään, sillä se korostaa muita makuja ja taittaa hapokkuutta sekä poistaa "vetisyyttä" ruoan mausta. Lisätty sokeri ei ole ilmoitettavien raaka-aineiden listalla, joten sitä ei mainita ruokalistoilla. Asiaa voi tiedustella ravintolan henkilökunnalta, sillä he pystyvät kertomaan, onko ruoanvalmistuksessa käytetty lisättyä sokeria.

23.7.2014 klo 07:41
Katso vastaus »

Lihan kypsyys

Hei, miksi joskus esim. lihakastikkeiden lihat, uunissa olleet possunpalat tai lihamurekkeet, joiden kuuluisi olla täysin kypsiä, näyttävät lihaa leikatessa hieman punertavalle?
- Huolestunut

Kiitos kysymyksestä! Naudan tai lampaan liha saa jäädä hieman punertavaksi sisältä, jolloin ne säilyttävät parhaiten mehukkuutensa. Sitä vastoin porsaan ja siipikarjan liha tulee aina kypsentää aivan kypsäksi asti.

Sodexossa varmistetaan ja kirjataan aina Omavalvontaohjeistuksen mukaisesti lämpimien ruokien sisälämpötilat ennen niiden tarjolle vientiä. Ruoan kypsentäminen +70°C:een ja siipikarjan lihan kypsentäminen +75°C:een tuhoaa elävät bakteerit, hiivat, homeet ja virukset. Voitte ottaa yhteyttä ravintolan esimieheen tai henkilökuntaan, mikäli epäillette lihan kypsyyttä. 
 

16.6.2014 klo 08:24
Katso vastaus »

Luomuruoka

Miksi teillä ei ole luomuruokavaihtoehtoa ruokapaikoissanne? Ihan sama valintahan sen syöminen on kuin olisi vegetariaani.
- Technopolis Helsinki-Vantaa

Kiitos kysymyksestäsi! Sodexo on mukana Portaat Luomuun ohjelmassa. Luomua tarjoamme niissä Sodexon toimipaikoissa, joissa se on sovittu asiakassopimuksessa  osaksi ruokatarjoomaa. Olemme tunnistaneet varsinkin opiskelijaravintoloissa olevan yhä vastuullisempia asiakasryhmiä ja monasti näissä toimipaikoissa myös luomun kysyntä on suuri. Useissa Sodexon opiskelijaravintoloissa olemme Portaat luomuun -ohjelman neljännellä portaalla, jolloin keittiössä käytetään vähintään kahdeksaa (8) merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi käytämme muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan.

4.6.2014 klo 07:22
Katso vastaus »

Sivut