Kysy ravitsemuksesta

Mietityttävätkö ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla.

Jos haluat lähettää palautetta ravintoloihimme tai toimintaamme liittyen, klikkaa tästä Anna palautetta -sivulle.

Ulkomaiset marjat

Moikka! Vastauksessanne 15.9.2017 kysymykseen marjoista Sodexo on vastanut näin: "...Olemme ohjeistaneet ravintoloidemme henkilökuntaa kuumentamaan kaikki tuontimarjat ennen käyttöä. Ainoastaan Espanjasta, Portugalista ja Ruotsista tulleet tuoreet marjat voidaan käyttää sellaisenaan ruoanvalmistuksessa. Siis kuumennatteko espanjalaiset, portugalilaiset ja ruotsalaiset marjat, vai ette? Ja miten valvotte että henkilökunta noudattaa ohjeistusta? Entä mihin perustuu näkemyksenne espanjalaisten, portugalilaisten ja ruotsalaisten marjojen turvallisuudesta ilman keittämistä? Eviran mukaan kaikki ulkomaiset marjat pitää kuumentaa. Onko Sodexolla tässä asiassa omat standardit? https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/ulkomaiset-pakastemarjat/
- Ei herätä luottamusta

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi. Sodexolla ei ole omia standardeja vaan noudatamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia. Pidämme säännöllisesti yhteyttä viranomaisiin ja mm. Eviran ylitarkastajiin, jotta osaamme reagoida ajoissa, jos tilanteet muuttuvat. 

Tässä asiassa pitää muistaa ero tuoreiden ja pakastemarjojen kuumennussuositusten välillä. Kuten Eviran suosittelee, kuumennamme kaikki ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat ennen käyttöä. Kuumennussuositusta ei ole annettu tuoreille Länsi-Euroopasta tuleville marjoille tai pakastetuille kotimaisille marjoille ja siksi niitä käytämme ilman kuumennusta.

Meillä on ravintoloille ohjeistukset asiasta ja niitä noudatetaan.

24.11.2017 klo 11:19
Katso vastaus »

Ravintosisällöt

Hei, Mistä löydän tietoa aterioidenne (ml. salaatit) ravintosisällöstä?
- Numeroita

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi!

Kaikkien tarjoamiemme aterioiden ravintosisältötiedot saa kysymällä ravintolan henkilökunnalta.

24.10.2017 klo 10:09
Katso vastaus »

Marjoista

Hei! Onko välipaloissa, aamiaisilla ja jälkiruoissa käytetyt marjat joko suomalaisia tai keitettyjä ulkomaalaisia? Esimerkiksi mansikkarahkassa tai tuorepuuron seassa?
- Uskaltaako?

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi. Valikoimissamme on sekä kotimaisia, että tuontimarjoja. Olemme ohjeistaneet ravintoloidemme henkilökuntaa kuumentamaan kaikki tuontimarjat ennen käyttöä.

Ainoastaan Espanjasta, Portugalista ja Ruotsista tulleet tuoreet marjat voidaan käyttää sellaisenaan ruoanvalmistuksessa. Suomalaiset marjat ovat syötäviä ilman kuumennusta olivatpa ne pakastettuja tai tuoreita.

 

15.9.2017 klo 10:39
Katso vastaus »

Outoa...

Katsoin huomisen (12.5.) ruokalistaa ja hämmästyin, sillä sen mukaan Turun Lemminkäisenkadun AMK:n ruokalassa ei ole lainkaan gluteenitonta ruokavaihtoehtoa! Söin aikaisemmin säännöllisesti Ruiskadun ruokalassa, jossa tällainen ongelma taisi tulla eteen ehkä kerran vuodessa. Lemminkäisenkadulla ei ollut ensimmäinen kerta, vaikken ole katsonut listoja montaa kertaa. Tämä ei kyllä innosta keliaakikkoa syömään siellä, vaikka kirjastoon menenkin samaan taloon...
- Lääkärin määräämä ruokavalio

Hei,

ravintolasta on saatavilla joka päivä pääruoka gluteenittomana ja laktoosittomana. Sen saa pyytämällä henkilökunnalta.
Kaikkia pääruokia ei ole mahdollista valmistaa kaikille gluteenittomana, mutta kysymällä gluteeniton vaihtoehto löytyy päivittäin.

Tervetuloa!

 

Ystävällisin terveisin
Turun AMK Lemminkäisenkadun ravintola

15.5.2017 klo 11:58
Katso vastaus »

Sivut