Kysy ruoasta, me vastaamme.

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

Gluteeniton ja samalla laktoositon

Hei, meitä olisi 2 eläkeläistä, jotka haluaisimme tulla yhden hinnalla syömään Carl Augustiin Helsinkiin ennen 31.5. Toinen meistä on keliaakikko (gluteeniton ja samalla laktoositon ruoka). Käykö tämä?
- Marja-Liisa Ahvenniemi Espoo

Hei, ja kiitos kysymyksestänne!

Laktoositon ja gluteeniton lounasvaihtoehto on tilattavissa pävittäin myös Carl August -ravintolassa.

Sodexolla on käynnissä eläkeläisille suunnattu Valmiiseen pöytään -kampanja, jossa on mukana 45 ravintolaamme ympäri Suomen.Valmiiseen pöytään kampanjan tavoitteena on kannustaa eläkeläisiä syömään terveellisesti ja monipuolisesti. Kampanja on osa Sodexon globaalia Better Tomorrow Plan -yhteiskuntavastuuohjelmaa. Mukana olevat ravintolat löytyy kampanjasivulta: sodexo.fi/valmiiseen-poytaan. Kampanja on voimassa toukokuun loppuun saakka.

28.4.2015 klo 07:51
Katso vastaus »

Gluteeniton leipä

Onko sodexon tarjoama gluteeniton leipä myös maidoton?
- JKL
Kiitos kysymyksestäsi! Sodexolla on valikoimissaan useita gluteenittomia leipävaihtoehtoja, joista osa on myös maidottomia. Varminta on aina tarkistaa ravintolasta henkilökunnalta leipien tarkempi sisältö.
21.3.2015 klo 08:55
Katso vastaus »

Kasvisruoka Keilaranta 1:ssä

Hei, Keilaranta 1:n ravintolanne ainoa kasvisvaihtoehto lounaalla on salaatti ja keitto. Saako niistä riittävästi proteiinia? En ole huomannut, että salaatissa tai keitossa olisi kertaakaan ollut esim. papuja, linssejä, soijaa, tofua tai quornia.
- Aurora

Kiitos kysymyksestäsi! Olemme pahoillamme, mutta Keilarannan ravintolan tarjoomassa ei ole päivittäin kasvisruokavaihtoehtoa vähäisen kysynnän vuoksi. Ravintola tarjoaa päivittäin sekä kasviskeiton että salaattipöydän. Salaattipöydästä asiakas voi koostaa itse lounassalaattinsa. Salaattiaterian voi täydentää proteiini-komponentilla, joka vaihtuu päivittäin. Keilarannan ravintolapäällikkö on luvannut laittaa päivittäin tarjolle myös kasvisproteiini-komponentin.

25.3.2015 klo 21:38
Katso vastaus »

Kasvissosekeitot useimmiten maidolla

Syön usein keittoja lounaaksi. Miksi hyvin usein kasvissosekeittonne sisältävät maitoa?
- Oulun Technopoliksen lounaat

Kiitos kysymyksestäsi!

Useat kasvissosekeittomme on viimeistelty kasvirasvakermalla, jotta saisimme sekä pehmeän ja täyteläisen maun että hyvän rakenteen keittoihimme. Kasvirasvakerma täydentää myös keittojen ravitsemuksellista laatua. Pyrimme varmistamaan maukkaan ja ravitsevan lounasvaihtoehdon ruokailijoillemme. Käyttämämme kasvirasvakerma on laktoositonta, mutta sisältää maidon ainesosia.

12.3.2015 klo 22:39
Katso vastaus »

Sivut