Kysy ruoasta, me vastaamme.

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

Kalorimäärät

Hei, Mistä löytyy Sodexon aterioiden kalorimäärät? Fineli.fi ei löydä esimerkiksi termiä Lapin Riista Keitto. Kalorimäärät esille!
- Juhani Polvinen

Kiitos kysymyksestäsi! Tässä on Lapin riistakeiton ravintosisältötiedot/100g: Energiasisältö 270,9 KJ/  64,5 kcal, josta rasvaa 4,2 g, hiilihydraatteja 2,1 g, proteiineja 4,9 g. Myös ravintoloidemme henkilökunta antaa mielellään ravintosisältötietoja lounasruokiemme sisällöistä.

19.9.2016 klo 11:53
Katso vastaus »

Sipulivaroitus

Olisiko ruokalistaan mahdollista lisätä valkosipulimaininnan lisäksi varoitus sipulista? Näillä moni FODMAP-ongelmainen pötkisi jo aika pitkälle.
- Vatsa kapinoi

Kiitos kysymyksestäsi! Ilmoitamme ruokalistalla päivittäin ruokien allergeenit (maidon, viljan, soijan jne.). Valitettavasti emme ilmoita muita ruokien raaka-aineita ja ravintosisältötietoja. Muista raaka-aineista voi tiedustella ravintoloiden henkilökunnalta, he antavat mielellään lisätietoa. Voitte ilmoittaa ravintolan henkilökunnalle siitä, että toivotte sipulittomia ruokia, mikäli aterioitte useasti samassa ravintolassa, kiitos!

19.9.2016 klo 11:44
Katso vastaus »

Salaatti

Missään muussa lounaspaikassa en ole koskaan törmännyt makuyhdistelmään joka on punakaali jonka joukkoon on sekoitettu anista. On kyllä niin merkillinen ja suorastaa pahanmakuinen ettei sitä voi syödä. Onko tämä teillä tapana kaikissa lounaspaikoissa?
- Matti

Kiitos kysymyksestä! Reseptiikassamme ei ole yhdistettynä punakaalia ja anista, joten tämä on ravintolan oma maustamisidea. Pyydämme ystävällisesti antamaan palautetta suoraan ravintolan henkilökunnalle.
Valitettavasti emme voi ilmoittaa asiasta suoraan käyttämällenne ravintolalle, koska meillä ei ole tietoa siitä. Tai voimme antaa palautetta ravintolalle, mikäli ilmoitatte meille käyttämänne ravintolan nimen, kiitos.

30.8.2016 klo 14:55
Katso vastaus »

Fodmap-ruokavalio

Hei! Jos käyn päivittäin samassa paikassa lounaalla, onko mahdollista saada fodmap-ruokavalioon sopivaa ruokaa?
- s

Kiitos kysymyksestäsi! Suosittelemme ottamaan yhteyttä ravintolan henkilökuntaan, jossa käyt päivittäin aterioimassa. Kerro tai anna kirjallisena tieto keittiölle ruokavaliossasi vältettävistä ruoka-aineista, jolloin saat itsellesi sopivaa ruokaa. Varsinaista Fodmap-ruokavaliota meillä ei valitettavasti ole tarjolla, sillä kyseinen ruokavalio on yksilöllinen. Esimerkiksi osalle Fodmap-ruokavaliota noudattavista voi sopia sellaiset kasvikset tai viljat, joista osa  saa oireita tai osa voi syödä joitakin kasviksia kypsennettynä, mutta osa saa oireita kypsästäkin jne.

30.8.2016 klo 13:37
Katso vastaus »

Sivut

Lähetä meille kysymyksesi