Kysy ruoasta, me vastaamme.

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

Maito vai maitojuoma!

Moi. Millainen tuote on maitojuoma, johtuuko nimitys sen käsittelystä tai lisäaineesta vai jostain ihan muusta syystä. Itse voin juoda tavallista maitoa ja lähes aina teillä on tarjolla vain maitojuomia. Jos tavallista maitoa olisi niin ottaisin sitä, oletan että se on edullisempaakin sekä luonnollisempi vaihtoehto.
- Tapsa
Kiitos kysymyksestäsi! Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuoma on suomalaisesta tuoreesta maidosta valmistettua raikkaanmakuista maitojuomaa, johon on lisätty D-vitamiinia. Maito sisältää luontaisesti kalsiumia, jodia sekä B2- ja B12-vitamiineja. Maitoasetus määrittää maitotuotteiden nimeämisen niin, että vain maidon rasvan määrää vakioitaessa tuotetta saa kutsua maidoksi. Näin syntyvät Valio rasvaton, ykkös-, kevyt- ja täysmaidot. Vastaavasti maidosta voidaan vakioida myös muita komponentteja, kuten maitoproteiinia, laktoosia ja maidon suoloja. Kun valmistusprosessissa vakioidaan näitä maidon muita komponentteja niin, että komponenttien osuus pienenee, tuotetta tulee kutsua maitojuomaksi. Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuomassa proteiinin määrä on vakioitu, ja se on aina 3,0 g / 100 g, kun taas perusmaidoissa proteiinin määrä vaihtelee lypsetyn maidon luontaisen vaihtelun mukaan. Hyvä suomalainen Arki® maitojuoma täydentää kuluttajien toiveesta tätä Valion erikoismaitojen valikoimaa koko perheelle sopivana edullisena vaihtoehtona mausta ja käytettävyydestä tinkimättä. Sekä maitojuoma että ns. tavallinen maito ovat luonnollisuuden puolesta vastaavia tuotteita. Arki-maitojuoma on edullisempaa kuin ns. tavallinen maito.
25.5.2016 klo 21:21
Katso vastaus »

Ruokien ainesosat erikoisruokavalioiselle

Haluaisin käyttää ravintolan palveluita ja nauttia lounaan muutaman kerran viikossa. Onko mahdollista lähettää lista raaka-aineista, joita en saa syödä, ravintolalle jossa haluaisi ruokailla? Listan perusteella ravintolan henkilökunta voisi auttaa ja kertoa minä päivinä voisin käydä nauttimassa lounaan.
- Nälkäinen
Kiitos tiedustelusta koskien erityisruokavaliota! Ole yhteydessä ravintolavastaavaan ja toimita hänelle lista raaka-aineista, jotka eivät sovellu ruokavalioosi. Voitte käydä hänen kanssaan esimerkiksi viikottain läpi seuraavan viikon lounastarjoamaa ja sopia mitkä ruoat voit käydä syömässä.
9.5.2016 klo 22:00
Katso vastaus »

Lihan alkuperämaasta

Vastauksessa kerrotaan, että lihan alkuperämaata ei kerrota, koska siihen ei ole vielä pakkoa. Voisitteko ihan asiakaspalvelua harrastavana yrityksenä vapaaehtoisesti kertoa ruokailijoille lihan alkuperämaan, vaikka siihen ei lainsäädännöllistä pakkoa vielä ole. Itse esim. en haluaisi syödäThaimaassa kasvatettua broileria, vaan valitsisin sellaisena päivänä muun annoksen.
- Ruuan alkuperämaa esiin
Kiitos kysymyksestä koskien käyttämämme lihan alkuperää. Asia on Sodexolla pohdinnassa, sillä kuluttajat toivovat monipuolisia merkintöjä lounaslistoihin. Tällä hetkellä ravintoloidemme henkilökunnalta voi tiedustella lihan alkuperää. Emme laita esille lihan alkuperämaata, koska alkuperämerkintöjen lainsäädäntö on kesken. Maa-ja metsätalousministeriö valmistelee asetusta Suomessa. Vielä emme tiedä, millaisia velvoitteita ravintoloiden on jatkossa noudatettava.
6.5.2016 klo 09:29
Katso vastaus »

Kasvisruuan monipuolisuus

kasvisruoka on ravintoloissanne välillä "pelkkää hiilihydraattia"; eli ruuan proteiinipitoisuus on hyvin pieni (tarjolla esim. riisiä ja ratatouillea).. Proteiinilisänä tällaisena päivänä on salaattipöydässä lihaa, eikä salatin lisukkeita ole palkokasveja yms. Olisiko mahdollista, että suunnittelisitte ruokalistat niin, että myös kasvissyöjän on joka päivä mahdollista saada lounaalla suositusten mukaisen määrän hyvälaatuista proteiinia ruuastaan. Eli jos ateria on hyvin vähäproteiininen, niin lisukkeena olisi raejuustoa, salaattipöydässä olisi papuja tarjolla yms.
- Kasvissyöjä ei elä pelkillä hiilareilla

Kiitos kysymyksestä! Pyrimme tarjoamaan monipuolista, maukasta ja ravitsemuksellisesti täysipainoista kasvisruokaa. Kiinnitämme huomiota proteiinin riittävään saantiin lisäämällä kasvisruokiin mm tofua, linssejä, erilaisia papuja, soijarouhetta tai -suikaleita, quornia ja kikherneitä. Ravintolamme saattavat silloin tällöin tarjota asiakkaiden toiveista klassikko kasvisruokia kuten ratatouillea. Toki silloinkin pyrimme täydentämään kasvisruokaa esimerkiksi tofulla.

6.5.2016 klo 09:21
Katso vastaus »

Sivut

Lähetä meille kysymyksesi