Kysy ravitsemuksesta

Mietityttävätkö ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla.

Jos haluat lähettää palautetta ravintoloihimme tai toimintaamme liittyen, klikkaa tästä Anna palautetta -sivulle.

Lihan alkuperä

Voisitteko kertoa henkilöstöravintoloissanne käyttämänne lihan (kana, nauta, porsas) alkuperämaan?
- Heli

Kiitos palautteesta.

Sodexon käyttämästä broilerinlihasta noin 95 % on kotimaista alkuperää, ja loput tulevat Virosta, Ranskasta ja Tanskasta. Thaimaalaisesta broilerinlihasta olemme luopuneet. Porsaan ja naudan liha on pääosin kotimaista täydennettynä saksalaisella lihalla.

Toimintaamme ohjaa vahvasti yhteiskuntavastuu, kestävä kehitys ja eettiset arvot. Käyttämämme raaka-aineet ovat aina huolellisesti valittuja. Tiedämme käyttämämme raaka-aineiden alkuperän ja tunnemme tavarantoimittajamme ja heidän tuotantolaitoksensa. Sodexon ja sopimustoimittajien yhteistyö perustuu luottamukseen, hyvään laatuun ja jäljitettävyyteen.

Sodexon valitsemat toimittajat ovat allekirjoittaneet Sodexon Code of Conduct- toimintaohjeistuksen (eettiset standardit), jossa kerrotaan, mitä odotamme liiketoimintakumppaneiltamme. Tässä Code of Conduct- toimintaohjeistuksessa määritellään Sodexon tavoite harjoittaa liiketoimintaa sellaisten toimittajien, myyjien, alihankkijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka noudattavat liiketoiminnassaan hyviä ja vastuullisia eettisiä, yhteiskunnallisia sekä ympäristöön liittyviä käytäntöjä.

Lihaa koskeviin ostosopimuksiin vaadimme sitoutumista Sodexon eläinten hyvinvoinnin peruskirjaan. Yrityksenä kannamme vastuuta asiakkaittemme terveydestä, tasapainoisesta ravitsemuksesta ja turvallisuudesta sekä toimimme ympäristön hyväksi. jotta voimme toimia periaatteidemme mukaisesti, teemme tiivistä yhteistyötä sopimustoimittajiemme kanssa.

 

 

 

 

 

3.4.2017 klo 15:41
Katso vastaus »

Ravintosisältö laskentatapa

Miten laskette ravintosisällöt tuotteille? En käsitä miten maanantain ruoka "Silakkapihvit ja kananmunakastike, peruna" voisi sisältää vain 4,3% rasvaa / 100g.
- Tuomo

Kiitos kysymyksestäsi! Sodexo- ravintoloissa lasketaan koko aterian ravintosisältö 100 grammaa kohden. Ateria sisältää pääruoan, energialisäkkeen ja kasvislisäkkeen.
Ravintosisältötieto lasketaan siis suhteuttamalla ateriaosien ravintosisältötieto laskennallisella annoskoolla. Mikäli asiakas haluaa yksittäisen ruokalajin ravintosisältötiedot, hän voi kysyä tietoja ravintolasta.

22.2.2017 klo 08:19
Katso vastaus »

Sodexo Framin ruoka

Miksi Framilla tarjoillaan AIV ruokaa, niitä tungetaan jokaiseen ruokaan voisitteko palvella myös lihansyöjiä saman arvoisina kuin ruohonsyöjjiä
- Micke

Kiitos kysymyksestä!

Kasviksia käytetään niiden terveyttä edistävän vaikutuksensa vuoksi, kuten myös ympäristömme kannalta. Kasvikset antavat ruoille myös hyvää makua, väriä ja vaihtelevuutta. Saamme kasviksista kuituja, vitamiineja, kivennäisaineita ja muita hyödyllisisä yhdisteitä. Lukuisissa tutkimuksissa on todettu kasvisten vähentävän riskiä tai olevan hoitona sydän- ja verisuonisairauksissa, ehkäisevän syöpien syntyä (erityisesti paksusuoli-, maha- ja keuhkosyövissä), alentavan verenpainetta, ehkäisevän tyypin 2 diabeteksen syntyä ja helpottavan painonhallintaa. Lisäksi kasvikset auttavat suoliston toiminnan pysymisessä hyvänä. Päivittäinen minimissään puolen kilon kasvisten saanti toteutuu helpoiten nauttimalla kasviksia joka aterialla.

Ympäristön kannalta nauttimalla runsaasti kasviksia syntyy myös pienempi hiilijalanjälki runsaasti lihaa sisätävään ruokavalioon nähden. Ensi vuoden alussa julkaistava WWF:n lihaopas myös edellyttää kasvisten osuuden lisäämistä ja lihan osuuden vähentämistä ruokavaliossa.

14.12.2016 klo 17:35
Katso vastaus »

"Henkilökunta antaa mielellään lisätietoja"

Nimimerkki "Kokemusta on" kommentoi, otsikon aiheesta: "Kovin käytetty vastaus teillä näyttää olevan tämä 'ravintoloidemme henkilökunta antaa mielellään lisätietoja...'. Valitettavasti näin ei kyllä kovinkaan usein ole asian laita.---" Vastaus oli jälleen sama: "---Muissa ravintoloissamme lounasruokien ravintosisältötietoja voi tiedustella ravintoloidemme henkilökunnalta, he kertovat mielellään lisää ruokien sisällöstä." Olen alkuperäisen kysyjän kanssa samaa mieltä, vastaukset ovat joko ammattitaidottomia (ei esimerkiksi ymmärretä mitä tarkoittaa proteiini) tai töykeitä. Ymmärrän kyllä, että lounasaikaan saattaa harmittaa, jos ylimääräistä aikaa menee asiakkaiden neuvomiseen tai auttamiseen, mutta mikäli ylemmällä taholla viljellään tätä "auttaa mielellään" lausetta, niin kyllä se voisi näkyä myös ravintoloissa. Ei lounaalla kävijäkään halua viettää lounasajastaan suurta osaa selvitellen ravintosisältöjä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että epäselvissä tapauksissa jätän ruokailun Sodexolla väliin mieluummin kuin kysyn henkilökunnalta apua.
- Kokemusta täälläkin

Kiitos palautteestasi. Olemme pahoillamme, jos olet joutunut kokemaan epäasiallista kohtelua! Olisi hyvä saada tieto, mitä ravintolaamme tämä palaute koskee. Voisimme sitten miettiä kyseisen ravintolan kanssa, kuinka voisimme parantaa ravintosisältötietojen informoimista asiakkaille.

8.11.2016 klo 16:15
Katso vastaus »

Sivut