Kysy ruoasta, me vastaamme.

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

Miksi HOTTissa

on niin pahaa ruokaa joka päivä? Eikö sinne voisi saada ammattitaitoisia kokkeja?
- Hävetkää

Kiitos palautteestasi koskien HOTT-ravintolan lounasruokaa.

Meillä on täällä koulutetut kokit ja yritämme valmistaa ja maustaa ruoat siten, että ne olisivat maistuvia kaikille asiakkaille. Ravintola ottaa mielellään palautetta välittömästi, jos ruoan maku ei vastaa odotuksiasi, jotta asiaa saadaan nopeasti korjaus.

Toivotamme mukavia ja onnistuneita ruokailuhetkiä HOTT-ravintolassa!

10.8.2015 klo 15:27
Katso vastaus »

Avaamaton jauheliha, uskaltaako käyttää?

Hei! Voiko avaamatonta jauhelihaa käyttää enää ruuanlaitossa, jos se on ollut huoneenlämmössä noin 10 tuntia? Jos kyseessä olisi avattu pakkaus, olisin heittänyt jo pois, mutta koska jauhelihapakkaus on vielä avaamaton, en ole asiasta varma. Kiitos etukäteen vastauksesta!
- Avaamaton jauheliha huoneenlämmössä

Kiitos kysymyksestä! Jauhelihaa tulisi säilyttää alle +4 asteen lämpötilassa ja se voi pilaantua tai vähintään sen säilyvyysaika lyhenee merkittävästi kylmäketjun katketessa. Huoneenlämpö kuuluu mikrobien lisääntymiselle otolliseen lämpötilaan. Turvallisinta on hävittää jauhelihapakkaus, sillä kylmäketju on varmasti tuossa ajassa ehtinyt katketa.

23.7.2015 klo 19:28
Katso vastaus »

Turska ja WWF:n kalalista

Hei, CarlAugustin lounaslistalla oli uuniturskaa. Kysyin kalan alkuperästä ravintolasta, mutta en saanut vastausta. Sivuiltanne näin, ettei kala ainakaan ole WWF:n kalalistan punainen kala, mutta onko se vihreä vai keltainen?
- Tällä on merkitystä valinnalleni

Kiitos kysymyksestä! Sodexo käyttää vain vihreän tai keltaisen listan kalaa ja MSC -merkittyjä kalatuotteita. Turskaa löytyy MSC -merkittynä ja WWF:n Kuluttajan kalaoppaan mukaan se on mainittu kaikilla listoilla. Vihreällä listalla on verkolla ja pitkäsiimalla Norjan- ja Barentsinmereltä pyydystetty turska. Carl Augustissa tarjottava turska on tätä kalaa.

Keltaisella listalla on Itämeren itäinen populaatio ja kasvatettu turska. Lisäksi keltaisella listalla on verkolla pyydystetty Itämeren läntinen populaatio. Punaisella listalla on Pohjois-Atlantin turska, Norjan rannikkoturska ja pohjatroolattu turska.

27.7.2015 klo 12:13
Katso vastaus »

Ulkomaisten pakaste mansikoiden kuumentaminen

Hei, Ostin kaupasta ulkolaisia pakaste mansikoita. Olen yrittänyt selvittää että voiko marjat keittämisen sijaan höyryttää jolloin myös vitamiinit ilmeisesti säilyisisvät paremmin? Mutta onko tämä riittävän kuumakäsittely, että virukset kuolevat? Evira ei anna kovin tarkkaa tietoa, mutta sen mukaan ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.
- Joona

Kiitos kysymyksestäsi!

Suosittelen mansikoiden keittämistä, sillä se on varmasti turvallinen tapa. Keitä mansikat tai muut marjat sellaisenaan ilman lisättyä nestettä, sillä marjoista irtoaa mehua keitettäessä. Käyttäessäsi soseutuneet marjat liemineen hävikkiä ei pääse syntymään sen enempää kuin höyryttäessä, sillä marjat soseutuvat myös höyryttäessä ja niistä irronneen liemen hyödyntäminen saattaa olla haastavampaa. 

 

15.7.2015 klo 09:18
Katso vastaus »

Sivut