Kysy ruoasta, me vastaamme.

Mietityttävätkö lounasruoan ravintoarvot tai raaka-aineet? Haluaisitko tietää enemmän hiilihydraattien tai vitamiinien vaikutuksesta terveyteen? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla. Vastauksia aiemmin lähetettyihin kysymyksiin näet tällä sivulla.

"Henkilökunta antaa mielellään lisätietoja"

Nimimerkki "Kokemusta on" kommentoi, otsikon aiheesta: "Kovin käytetty vastaus teillä näyttää olevan tämä 'ravintoloidemme henkilökunta antaa mielellään lisätietoja...'. Valitettavasti näin ei kyllä kovinkaan usein ole asian laita.---" Vastaus oli jälleen sama: "---Muissa ravintoloissamme lounasruokien ravintosisältötietoja voi tiedustella ravintoloidemme henkilökunnalta, he kertovat mielellään lisää ruokien sisällöstä." Olen alkuperäisen kysyjän kanssa samaa mieltä, vastaukset ovat joko ammattitaidottomia (ei esimerkiksi ymmärretä mitä tarkoittaa proteiini) tai töykeitä. Ymmärrän kyllä, että lounasaikaan saattaa harmittaa, jos ylimääräistä aikaa menee asiakkaiden neuvomiseen tai auttamiseen, mutta mikäli ylemmällä taholla viljellään tätä "auttaa mielellään" lausetta, niin kyllä se voisi näkyä myös ravintoloissa. Ei lounaalla kävijäkään halua viettää lounasajastaan suurta osaa selvitellen ravintosisältöjä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että epäselvissä tapauksissa jätän ruokailun Sodexolla väliin mieluummin kuin kysyn henkilökunnalta apua.
- Kokemusta täälläkin

Kiitos palautteestasi. Olemme pahoillamme, jos olet joutunut kokemaan epäasiallista kohtelua! Olisi hyvä saada tieto, mitä ravintolaamme tämä palaute koskee. Voisimme sitten miettiä kyseisen ravintolan kanssa, kuinka voisimme parantaa ravintosisältötietojen informoimista asiakkaille.

8.11.2016 klo 16:15
Katso vastaus »

Ruokien ravintosisältötiedot

Voisiko ravintolassa olla esillä ruokien ravintosisältötiedot, kun ne kerta tiedossa ovat (tai täytyy olla). Turhauttavaa kysyä joka ikinen päivä ruokien sisältöjä ja samalla ruuhkauttaa linjastoa, tai siksipä en ole tehnyt. Aktiiviliikkuja helpottaisi, kun tietäisi mitä syö (noin suurin piirtein). En ole yksin tämän asian kanssa, vaan moni muukin on tästä maininnut ja harmitellut, ettei ravintosisältötietoja ole enää nähtävissä joko paikan päällä ravintolassa tai nettisivuilla ruokalistan yhteydessä.
- Haluan tietää mitä syön

Kiitos kysymyksestä. Tampereen Tietotalo, Naulakatu 2, lounasruokien ravintosisältötietoja voi tiedustella ravintolan henkilökunnalta, he antavat mielellään lisätietoa ruokien ravintosisällöistä sekä tuotetiedoista. Allergeenit näkyvät päivittäin ruokalistalla.

8.11.2016 klo 16:27
Katso vastaus »

.. ravintoloidemme henkilökunta antaa mielellään lisätietoja...

Kovin käytetty vastaus teillä näyttää olevan tämä 'ravintoloidemme henkilökunta antaa mielellään lisätietoja...'. Valitettavasti näin ei kyllä kovinkaan usein ole asian laita. Kyllä kysymystä esittäessään saa kerätä itseään kerran jos toisenkin että pysyy asialinjalla saamansa vastauksen jälkeen.
- Kokemusta on.

Olemme osassa Sodexon ravintoloita sitoutuneet asiakassopimuksessamme ilmoittamaan päivittäin lounasruokien ravintosisällöt ja ainesosatiedot ruokailijoille. Muissa ravintoloissamme lounasruokien ravintosisältötietoja voi tiedustella ravintoloidemme henkilökunnalta, he kertovat mielellään lisää ruokien sisällöstä. Allergisoivat ruoka-aineet kerromme päivittäin ruokalistoissa.

1.11.2016 klo 19:40
Katso vastaus »

Vegetarian ei ole vegaani.

Mitä tarkoittaa Vegetarian ja Vegaani samassa annoksessa? Tietääkseni vegaaninen ruoka valmistetaan ilman mitään eläimestä saatavaa raaka-ainetta, ei maitoa(kermaviili) eikä myöskään munia. Kasvisruoka ei aina ole vegaanista. Vegetarian Vegaani Kasvispita valkosipuli-kermaviilikastike Vegetable pita sour cream sauce with garlic
- Anne Pahikkala

Kiitos palautteestasi koskien tarjoamamme kasvisruoan merkintöjä. Tuon päivän kasvisruoan merkinnöissä oli valitettavasti sattunut virhe. Kyseinen kasvisruoka ei ollut vegaani, vaan laktovegetaarinen kasvisruoka. Pahoittelemme sattunutta virhettä ja pyrimme jatkossa tarkistamaan merkinnät huolellisemmin.

2.11.2016 klo 12:18
Katso vastaus »

Sivut