Kysy ravitsemuksesta

Mietityttävätkö ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat? Lähetä kysymyksesi Sodexon ravitsemusasiantuntijoille. Vastaamme kysymyksiin tällä palstalla.

Jos haluat lähettää palautetta ravintoloihimme tai toimintaamme liittyen, klikkaa tästä Anna palautetta -sivulle.

Vaaleat leivät

Hei, sisältävätkö leipäpöydän vaaleat leivät pähkinää tai pähkinäjäämiä?
- allergikko

Hei,

ja kiitos kysymyksestä. Valitettavasti emme pysty täysin takaamaan kaikkien leipäpöytiemme vaaleden leipien pähkinättömyyttä, sillä leipävalikoima on laaja ja se vaihtelee ravintoloittain.

Mikäli käyt säännöllisesti samassa Soexo -ravintolassa, kehoitamme ottamaan yhteyttä ravintolan henkilökuntaan, jotta he voivat tarvittaessa tarjoamaan sinulle varmasti pähkinättömän ja pähkinäjäämiä sisältämättömän leipävaihtoehdon.

 

28.2.2018 klo 13:36
Katso vastaus »

Höyryttäminen

Kauanko broilerin ja kalkkunan lihaa tulee höyryttää?
- Jaana

Hei,

Broilerin ja kalkkunan sisälämpötilan on oltava +75 C, tällöin liha on turvallista nauttia.

Kypsennysmenetelmällä ei ole väliä, se voi olla kypsennetty uunissa tai höyrytetty.

30.1.2018 klo 15:47
Katso vastaus »

Ulkomaiset marjat

Moikka! Vastauksessanne 15.9.2017 kysymykseen marjoista Sodexo on vastanut näin: "...Olemme ohjeistaneet ravintoloidemme henkilökuntaa kuumentamaan kaikki tuontimarjat ennen käyttöä. Ainoastaan Espanjasta, Portugalista ja Ruotsista tulleet tuoreet marjat voidaan käyttää sellaisenaan ruoanvalmistuksessa. Siis kuumennatteko espanjalaiset, portugalilaiset ja ruotsalaiset marjat, vai ette? Ja miten valvotte että henkilökunta noudattaa ohjeistusta? Entä mihin perustuu näkemyksenne espanjalaisten, portugalilaisten ja ruotsalaisten marjojen turvallisuudesta ilman keittämistä? Eviran mukaan kaikki ulkomaiset marjat pitää kuumentaa. Onko Sodexolla tässä asiassa omat standardit? https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/ulkomaiset-pakastemarjat/
- Ei herätä luottamusta

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi. Sodexolla ei ole omia standardeja vaan noudatamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia. Pidämme säännöllisesti yhteyttä viranomaisiin ja mm. Eviran ylitarkastajiin, jotta osaamme reagoida ajoissa, jos tilanteet muuttuvat. 

Tässä asiassa pitää muistaa ero tuoreiden ja pakastemarjojen kuumennussuositusten välillä. Kuten Eviran suosittelee, kuumennamme kaikki ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat ennen käyttöä. Kuumennussuositusta ei ole annettu tuoreille Länsi-Euroopasta tuleville marjoille tai pakastetuille kotimaisille marjoille ja siksi niitä käytämme ilman kuumennusta.

Meillä on ravintoloille ohjeistukset asiasta ja niitä noudatetaan.

24.11.2017 klo 11:19
Katso vastaus »

Ravintosisällöt

Hei, Mistä löydän tietoa aterioidenne (ml. salaatit) ravintosisällöstä?
- Numeroita

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi!

Kaikkien tarjoamiemme aterioiden ravintosisältötiedot saa kysymällä ravintolan henkilökunnalta.

24.10.2017 klo 10:09
Katso vastaus »

Sivut