Parempaa kouluruokaa Sodexolta

Parempaa kouluruokaa Sodexolta

Energy Zone on Sodexon erityisesti koulumaailmaan suunniteltu palveluratkaisu, joka perustuu ajatukseen, että monipuolinen ja vaihteleva ruoka edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä tukee nuorten asiakkaidemme oppimista ja kehittymistä.

Tervetuloa maittavan ja monipuolisen kouluruokailun maailmaan!

Palveluratkaisumme kiteytyy kolmeen tekijään:
 
1)     Hyvät ruokailutottumukset pienestä pitäen
2)     Rauhallinen ja virikkeellinen ruokailuympäristö
3)     Parempi huominen tehdään tänään
 

Kannustamme nuoria syömään monipuolisesti ja omaksumaan terveelliset elämäntavat jo pienestä pitäen. Tuotamme oppilaille ja koulun henkilökunnalle monipuolisia aterioita, jotka kattavat noin kolmanneksen päivittäisestä energiantarpeesta ja auttavat jaksamaan koko koulupäivän ajan. Ruokatuotteemme ja siihen liittyvä viestintämme tukee ravitsemuskasvatusta ja ohjaa oppilaita koostamaan ateriansa monipuolisesti ja tasapainoisesti. Koska kouluruokailu on merkittävä osa nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia, suunnittelemme ruokalistamme hyödyntäen ravitsemusasiantuntijuutta sekä viimeisempiä kohderyhmälle suunnattuja ravitsemussuosituksia.

Yhdessä koulun kanssa tarjoamme puitteet kiireettömään ruokailuun, jossa on mahdollista tutustua uusiin makuihin ja opetella hyviä ruokailutottumuksia. Lisäämme niin kansallista kuin kansainvälistäkin ruoka- ja tapakulttuurien tuntemusta erilaisten teemapäivien merkeissä. Ravintolan teemat sidotaan koulun opetussuunnitelmaan soveltuvin osin ja opiskelijat otetaan mukaan suunnittelemaan ravintolassa järjestettäviä lempiruokapäiviä. Kaksisuuntainen vuorovaikutus on osa jatkuvaa kehittymistämme ja osallistumalla koulun ja kodin väliseen yhteistyöhön voimme edesauttaa yksilön kehittymistä ja hyvinvointia koulupäivän aikana.

Ohjaamme nuoria asiakkaitamme vastuuntuntoisuuteen ja ympäristöstään huolehtimiseen Better Tomorrow Plan –mukaisilla toimenpiteillämme. Toimimme aktiivisesti paremman huomisen puolesta, vähentämällä jatkuvasti ympäristön kuormitusta toiminnassamme. Seuraamalla aktiivisesti hävikkiämme ja sekä järjestämällä erilaisia lajitteluun liittyviä kampanjoita pystymme pienentämään tuotantomme hiilijalanjälkeä. Käytämme ainoastaan vastuullisella tavalla pyydettyjä kalalajeja sekä sesonginmukaisia raaka-aineita silloin kun ne ovat parhaimmillaan.

Sodexo on mukana myös Portaat Luomuun -ohjelmassa.  Olemme ohjelman neljännellä portaalla, jolloin keittiössä käytetään vähintään kahdeksaa (8) merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi keittiöissä käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan.

   

Makutakuu

Annamme ruoallemme makutakuun, joka tarkoittaa sitä, että kaikki asiakkaat ovat tervetulleita tutustumaan tämän päivän kouluruokaan ravintoloissamme. Järjestämme vanhempainiltojen yhteydessä mahdollisuuden tutustua uutuusresepteihimme ja teemaruokiimme. Arvokas palaute auttaa meitä kehittämään ruokatuotettamme edelleen asiakaslähtöisemmäksi.