Juniorikokki 2017

Juniorikokki 2017

Sodexo järjestää yhteistyössä Oulun kaupungin koulujen kanssa Juniorikokki 2017-kilpailun niissä kohteissa, joissa Sodexo toimii palveluntarjoajana. Kilpailun tarkoituksena on lisätä kouluruokailun arvostusta ja merkitystä osana nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Juniorikokki kilpailussa kannustamme lapsia omaksumaan terveelliset ruokailutottumukset, ottamaan toiset huomioon ja toimimaan ympäristöä säästävällä tavalla.

Kilpailun säännöt ja eteneminen

Juniorikokki kilpailuun voivat osallistua ala- ja yläaste ikäiset koululaiset Oulun kaupungin kouluista, joissa Sodexo toimii palveluntarjoajana. Osallistuvista kouluista valitaan tiimit edustamaan koulujen välisessä kilpailussa helmikuussa. Koulua edustava tiimi koostuu n. 4-6 opiskelijasta, joiden tehtävänä on laatia kouluruokailusuositusten ja kestävän kehityksen mukainen annos. Kilpailun voittaneen tiimin valmistama annos nostetaan koulujen ruokalistalle nimikkotuotteeksi. Tuomaristo koostuu koulujen rehtoreista, Sodexon asiantuntijoista, Serviisin edustajista, lehdistön edustajista ja yllätys-tuomarista. Finaalissa tuomaristo arvioi mm. ruoan makua ja rakennetta, ulkonäköä, terveellisyyttä, työturvallista työskentelyä sekä tiimin yhteistyötä.

Juniorikokki 2017 finaalin voittajajoukkue on Haukiputaan koulun Phuut!

Helmikuun alussa järjestetyn finaalin voittajaksi valikoitui Haukiputaan koulun Phuut-joukkue. Onnea Eveliina Aho, Mira Kants, Eerika Roininen, Tiia Siipola ja Suvi Mäkelä! Ryhmä  valmisti lasten lempiruokaa kanaa makaronissa. Kaikkien finaaliin päässeiden joukkueiden ateriat valmistetaan kouluissa maalis-huhtikuun aikana, jolloin yleisöllä on vielä mahdollisuus äänestää lempiruokaansa.

Aikataulu

  • 15.10. – 30.11. Reseptien ideointi ja kilpailutiimien muodostaminen kouluissa.
  • 1.12. - 15.12. Raati valitsee koulua edustavat tiimit finaaliin.
  • 9.1. – 31.1. Tiimit voivat harjoitella finaalipäivään Sodexon ammattilaisten tukemana.
  • 9.2. Juniorkokki 2017 –finaali kilpailu Haukiputaan yhtenäiskoululla ja voittajatiimin julistaminen.
  • 1.3. – 28.4. Juniorkokki 2017 annosten yleisöäänestys kilpailuun osallistuneissa kouluissa.
  • 4 / 2017  Eniten yleisö- äänestyksessä ääniä saanut voittajatiimi palkitaan.

Yhteistyössä kasvavan ruokahalun vuoksi:

Lisätietoa kilpailusta:

Päivi Huhtamella, Key Account Manager Sodexo
tel. 050 4410 823, e-mail: paivi.huhtamella@sodexo.com

Pekko Manninen, Sales Manager
tel. 040 181 0645, e-mail: pekko.manninen@sodexo.com

 

Reseptien laadinta ja kriteerit

Kilpailuresepteissä arvostetaan kouluruokailusuosituksen ja kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä. Aterian resepti voidaan laatia alusta saakka itse tai pohjana voidaan käyttää jotakin hyväksi havaittua tuttua reseptiä. Tärkeintä on, että ateria olisi sellainen jota kilpailijat itse haluaisivat syödä kouluravintolassa. Vanhempien ja opettajien mukana oleminen reseptien suunnittelussa on mahdollista.

Kilpailuannos tulee sisältää kouluruoan tavoin lämpimän ruoan, lisäkesalaatin ja mahdollisesti jälkiruoan. Annoksen ohjeellinen hinta on 1 €. Reseptit laaditaan 10 hengelle, jonka mukaisesti valmistetaan ateriat myös varsinaisena kilpailupäivänä.

Annoksesta tulee löytyä:

  • Monipuolisesti, mahdollisesti sesonginmukaisia, eri värisiä kasviksia, marjoja tai hedelmiä
  • Lihaa, kalaa, kanaa, kananmunaa tai jokin kasvisproteiinin lähde (tofu, soija, pavut, linssit jne.)
  • Täysjyväpastaa tai riisiä, perunaa tms.
  • Kasvisöljyä