Koululaisen välipalareseptit

Koululaisen välipalareseptit

Säännöllinen ateriarytmi ja terveelliset välipalat ovat tärkeä osa opiskelijoiden jaksamista. Tarjoamme yläkouluissa iltapäivisin mahdollisuuden ostaa terveellistä välipalaa, joka auttaa nuoria jaksamaan aina iltapäivän oppitunneille sekä koulun jälkeisiin harrastuksiin saakka.

Pirteät välipalareseptit meille tarjoaa Hellapoliisi.

Vadelmamuffinit, n. 16 kpl

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa, piimää, kermaviiliä, rahkaa TAI jogurttia
1 dl (= 100 g) sulatettua margariinia, voita, pullomargariinia TAI rypsiöljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia (pakaste- tai tuoreita vadelmia)
(Pinnalle: tomusokeria)

  1. Sekoita munat ja sokeri.
  2. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi vadelmat. Sekoita lopuksi varovasti käännellen vadelmat.
  3. Jaa taikina muffinivuokiin ¾ vuoan tilavuudesta.
  4. Jos käytössäsi on muffinipelti, laita paperiset vuoat muffinipellin koloihin. Näin muffinit pysyvät paremmin kasassa.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia. Voit ripotella jäähtyneiden muffinien pinnalle tomusokeria.
Pannukakku, 12-16 annospalaa

1 l maitoa
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
pieni ripaus suolaa
100 g juoksevaa margariinia tai sulatettua voita tai margariinia (tai 1 dl rypsiöljyä)

  1. Kaada maito kulhoon.
  2. Riko joukkoon munat. Sekoita ainekset.
  3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja ripaus suolaa.
  4. Lisää juokseva margariini, sulatettu voi tai öljy ja sekoita tasaiseksi.
  5. Anna turvota mielellään noin puoli tuntia. Voit myös paistaa pannukakun tarvittaessa heti.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja pannukakku on kiinteä.
Smoothie, 2-3 annosta

2 banaania
5-6 dl kohmeisia mansikoita tai muita marjoja
3 dl maustamatonta jogurttia tai hedelmätäysmehua
1 dl vaniljakastiketta tai maitoa
1 tl vaniljasokeria
hunajaa, ruokosokeri- tai vaaleaa siirappia maun mukaan

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai kapeaan, korkeaan kulhoon ja soseuta kuohkeaksi sauvasekoittimella.
  2. Tarkista maku ja lisää hunajaa tai siirappia maun mukaan.
  3. Kaada korkeisiin laseihin ja nauti heti!
Tortillapizzat, 2 annosta

2 kpl pehmeitä tortilloja
2 rkl tomaattipyreetä, salsaa, pastakastiketta, punaista tai vihreää pestokastiketta
1 prk tonnikalapaloja, valutettuna
2-4 kirsikka- tai miniluumutomaattia
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
ripaus pizzamaustetta tai oreganoa
2 dl juustoraastetta

  1. Laita tortillat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Levitä pinnalle tomaattipyreetä, salsakastiketta tai pestokastiketta.
  3. Ripottele pinnalle valutettua tonnikalaa, kirsikka- tai miniluumutomaatteja, hienonnettu valkosipulinkynsi ja ripaus pizzamaustetta tai oreganoa.
  4. Raasta pinnalle juustoa tai käytä valmista juustoraastetta.
  5. Kuumenna 200-225 asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa.